بافت رویه گیوه کردی، قسمتی از گیوه است، که با استفاده از نخ پنبهای بر روی زیره گیوه میبافند.
پس از آنکه کار زیره گیوه تمام شد. مرحله بافت رویه بر روی آن شروع میشود. که اکثرا دوخت آن نیز بر عهده خانم ها می باشد.

در ادامه به مراحل دوخت رویه گیوه کردی می پردازیم.
1-بنپهرگ:
قسمتی از گیوه کردی است. که آن را بر روی پهرگهما (موهای بافته شده از موی بز که دورتادور زیره بافته می شود ) میبافند. نحوه دوخت هم به این شکل است که ابتدا گره های آن به سمت داخل زیره گیوه است. و پس از اتمام این مرحله گره های آن را به سمت داخل زیره گیوه بر می گردانند. تصویر زیر مربوط به دوخت بن په رگ می باشد.

2-لا:
قسمتی از گیوه کردی است. که بر روی بنپهرگ میبافند. و معمولا در پنج ردیف بافته می شود. تصویر زیر بافت نهایی قسمت «لا» میباشد

3- پاشنه:
قسمتی از رویه که پشت پاشنه پا قرار دارد. این قسمت را بر روی «لا» میبافند. بافت این قسمت نیز مانند بافت «لا» می باشد با این تفاوت که در هر دور از پاشنه مقداری از طول آن کاسته می شود. تا به اندازه ی کافی کوتاه شود و بافت منظم و شکیلی را تولید کند. بافت قسمت «پاشنه» به شکل زیر می باشد.

4-ساکار:
این قسمت از رویه گیوه شکل متفاوت تری نسبت به کل گیوه دارد. این قسمت بر روی انگشتان پا قرار می گیرد. در این قسمت از گیوه معمولا بین 55 تا 65 ردیف (با توجه به اندازه گیوه متفاوت است) همانند شکل زیر بافته می شود. در شروع بافت دورها دارای طول کمتری هستند. هرچه به انتهای بافت نزدیک می شویم طول دور نیز افزایش مییابد. داشتن دقت و تجربه کافی جهت بافت یک دست و زیبا بسیار کمک می کند. بافت نهایی قسمت «ساکار» به صورت تصویر زیر می باشد.


5-دامگهر :
قسمت بالاتر از «ساکار» را دام گه ر می گویند. بافت این قسمت همانند بافت «لا می باشد». با این تفاوت که اندازه دورها در این قسمت با هم متفاوت است. و در صورت نداشتن تجربه و دقت کافی باعث می شود که بافتی نامنظم تولید شود و پا را اذیت کند. معمولا کسانی که گیوه می بافند. ابتدا چند سال فقط لا می بافند تا به توانایی کافی برسند. سپس شروع به بافتن قسمت «دام گه ر» می کنند. در این قسمت هرچه جلوتر می رویم طول دورهای «دام گه ر» طولانی تر می شود. بافت نهایی قسمت «دام گه ر» به صورت زیر می باشد.

6: کولهگهر(کولهبر):
قسمت «کوله گه ر» بافتی همانند «دام گه ر» دارد. درواقع «کوله گه ر» ادامه «دام گه ر» می باشد. با این توضیح که هرچه جلوتر می رویم طول دورها کاهش می یابد. و باید به اندازه کافی جلو برویم تا شکل گیوه کامل شود. تصویر زیر بافت نهایی «گوله گه ر» می باشد.

7- هتیمه :
پس از آنکه دوخت تمام مراحل بالا تمام شد. نوبت به دوخت یک دور بر روی قسمتهای «لا»، «پاشنه» و «کولهگهر» می رسد. به این صورت است. که از روی قسمت «لا» شروع میشود. و بعد از آن بر روی «پاشنه»بافته می شود. بعد از آن نیز بر روی «گولهگهر» میبافند. تا به نقطه ابتدایی برسد. بافت قسمت «هتیمه» به صورت تصویر زیر می باشد.

8-شیرازه:
یک دور مخصوص بر روی دورهای پایین قسمت «لا» میبافند. به صورتی که پهرگهما را پنهان کند. این قسمت را به صورتی میبافند، که محل اتصال رویه به گیوه را از دید پنهان می کند. بافت نهایی «شیرازه» به صورت تصویر زیر می باشد.

9-گولهنگ:
یک طره کوچک و ظریف که بر دور پایانی در قسمت کولهگهر میبافند
نخ مورد استفاده
از نخ پنبهای برای بافت رویه گیوه کردی استفاده می شود. این نخ برای قسمت های متفاوت ضخامت متفاوتی دارد.
نخ مورد استفاده به این صورت است؛ لایه های نازک نخ را به هم تابیده تا نخ با ضخامت بیشتری بدست آید. معمولا در 3 مدل نازک، متوسط و ضخیم استفاده میشود.

نخ مورد استفاده برای قسمت های «لا»، «پاشنه»، «دامگهر»، «کولهگهر» و «دور آخر» از نوع متوسط میباشد
نخ مورد استفاده برای قسمت های «ساکار» از از نوع نخ نازک میباشد.
در نهایت نخ مورد استفاده در قسمت شیرازه نیز از نوع ضخیم میباشد.
در صورتی که از نخ های با لایه های متفاوت در قسمت مذکور استفاده شود. گیوه نهایی، زیبایی و کیفیت مورد نظر را نخواهد داشت.