پس از بافت کامل گیوه و قالب دهی و آماده شدن برای پوشیدن گیوه، یک مرحله دیگر باقی می ماند که آن هم بریدن بند زیره گیوه است.
جهت خرید بهترین گیوههای ریز بافت اورامان از لینک زیر اقدام فرمایید.
بند زیره گیوه (تسمه زیره گیوه) چیست؟
بند زیره گیوه را در اصطلاح محلی کاشیبند می گویند. در پایان مرحله چرمکشی عمل کاشیبندی با چرم اضافی باقیمانده در انتهای تیرک چهارم انجام میشود. برای این منظور چرم اضافی باقیمانده را از زیر و روی زیره گیوه عبور میدهند. و آن را طوری میکشند تا زیره کلاش کمی خمیده شود. و حالت پا به خود بگیرد. سپس چرم اضافی را در زیر آن با پیچاندن در طول نوار چرمی که از زیر گیوه عبور کرده پلمپ میکنند. کاشیبند باید به نحوی باشد که تا هنگام استفاده از گیوه، باز نشود. و از خم شدن و تاب خوردن زیره گیوه تا زمان خشک شدن چرم و بافتن رویه گیوه و رسیدن به دست مصرف کننده جلوگیری کند. علاوه بر این، کاشیبند (نوار چرمی پلمپ شده) نشاندهنده نو بودن گیوه است. که در هنگام استفاده آن را میبُرند.
البته لازم به ذکر است که امروزه جنس کاشیبند (بند زیره گیوه) تنها از جنس چرم نیست. علاوه بر جنس چرمی از تسمه برزنتی نیز استفاده می شود.

بند زیره گیوه را باید ببریم؟
پس از تهیه یک جفت گیوه در صورتی که بند زیره گیوه سالم باشد. نشان دهنده نو بودن گیوه است. برای استفاده از گیوه باید بند زیره گیوه (تسمه زیره گیوه) را بُرید. سپس می توان از آن استفاده کرد. البته لازم به ذکر است. پس از بریدن بند زیره گیوه، گاهی اوقات در همان حالتی که گیوه را پوشیدهاند. آن را بر روی سبزه می کشند. تا شیره سبزه درون بافت زیره نفوذ کند. با این کار و به دلیل جلوگیری از ورود رطوبت و نم و آب به پارچه، زیره دوام بیشتر پیدا کند.
نحوه بریدن بند زیره گیوه
برای بریدن بند زیره گیوه، بند زیره را با استفاده از یک وسیله نوک تیز (چاقو، کاتر، قیچی) با فاصله حدود یک سانتی متر از نوک گیوه میبریم. سپس در جاهایی که بند به زیره اتصال دارد. در تمامی اتصال ها آن را می بریم. (مطابق تصاویر ذیل) تا در نهایت بند از زیره جدا شود. بدین ترتیب گیوه آماده پوشیدن و استفاده میباشد.




